foss-sthlm | historia | mailinglistor
foss-sthlm - möte #6 - 24:e maj 2011

Datum: tisdag 24:e maj 2011
Klockan: 16:00 - 20:00
Var: Kungsholmen Konferens & Matsal, Fleminggatan 18 karta
Avgift:gratis!
Anmälan: anmäl dig här senast fredagen den 20:e maj
Eftersnack: ja med öl!
Sponsor: Combitech
Antal anmälda:
95
Combitech

Combitech är ett av Sveriges största konsultbolag som kombinerar teknik, miljö och säkerhet. Vi är 850 konsulter på 20 orter och har även kontor i Norge.

Vår sponsor bjuder på mackor med dricka eller liknande att plocka på sig vid ankomst.

Under fikapausen kommer kaffe/te att bjudas på tillsammans med någon typ av bulle/kaka.

Program

Mindre detaljer i programmet kan komma att ändras.

16:00 Välkomna

16:10 Asterisk

med Olle E. Johansson

Olle E. Johansson är konsult, asterisk-utvecklare, evangelist, IP-telefoni-arkiteket och amatör-trädgårdsmästare. Tack vare Open Source jobbar han över hela Europa med telefoni-projekt för företag, universitet och operatörer. Väl hemma undviker han att svara på telefon och pysslar med blommor i trädgården.

16:45 Rockbuild - distribuerade byggen

med Björn Stenberg

Varje gång kod committas till Rockbox kompileras 181 olika targets om. Även med en snabb dator tar det byggjobbet ca 40 minuter. Med Rockbuild tar det 3.

Björn är en av grundarna till projektet Rockbox 2001. Han har arbetat i 20 år som konsult inom inbyggda system. Nuförtiden som delägare i företaget Haxx AB.

17:15 Linux containers

med Ulf Jakobsson

Ett billigare sätt att virtualisera, "chroot på steorider". För att isolera processer med eget filsystem, nätverksstack etc.

Ulf Jakobsson är it-konsult och mjukvaruarkitekt. Han har bakgrund från inbyggda system och har bidragit till olika open source projekt sedan 2000-talet.

17:35 Coroutines

med Erik Alapää

Coroutines - en generalisering av det stackbaserade funktionsbegreppet. Omskrivning av ett telnetbaserat LGPL-CLI från blockande till icke-blockande med coroutines.

Erik Alapää är it-konsult och mjukvaruarkitekt. Han är teknisk fysiker i grunden, följt av forskarutbildning i matematik på Chalmers. Han började som utvecklare av hårda, felsäkra realtidssystem på ABB för 20 år sedan, och har varit med i Linux/Unix och FOSS-världen sedan 1994.


17:55 Fika!

En kopp te/kaffe och en bulle. Lite snack, kanske lite frisk luft och lite mingel innan vi varvar upp igen för andra halvlek.

18:20 PKI, digitala signaturer, eID, kryptering

med Tomas Gustavsson

PKI är något som fortfarande mest berör säkerhetsintresserade, fast det används av oss alla, i en hel del kanske oväntade sammanhang. Vad är PKI och vad används det till? Hur kan man bygga en komplett PKI med enbart open source-komponenter, från ax till limpa. Hur använder sig några av de största PKI-systemen i världen open source?

Tomas har använt open source sedan 90-talet och är aktiv i ett flertal, säkerhetsrelaterade communitys. Är grundare till open source-projektet EJBCA och arbetar på PrimeKey, ett svenskt bolag som utvecklar open source-produkter inom PKI.

18:40 OpenRISC

med Jonas Bonn och Julius Baxter

19:05 lightning talk: Fedora 15

med Henrik Nordström

19:15 lightning talk: Sopac

med Corrado Caselunghe

19:25 lightning talk: roffit

med Daniel Stenberg

19:35 lightning talk: Svenska Linuxföreningen

med Klas Meder Boqvist

19:45 avrundning

... fortsättning följer sedan på Copperfields för de som vill.